Läs det nyaste numret av vår tidning:

Ungdomsföreningen 3/2019

Föreningshus:

Per Gessle till Popkalaset 26.8!

06.02.2017 kl. 14:33
FSU arrangerar Popkalaset lördag 26.8.2017 i Borgå och kan presentera Per Gessle som huvudartist på festivalen.

Per Gessle till Popkalaset i Borgå 26.8!

En av Sveriges – eller rentav världens – största artister, Per Gessle, uppträder på Popkalaset i Borgå, lördagen den 26 augusti 2017.

Gessle slog igenom i Sverige som sångare och frontfigur i popgruppen Gyllene Tider. Tillsammans med sångerskan, Marie Fredriksson, bildade han 1986 popduon Roxette som var Sveriges största musikexport under åren 1988–1995. I början av 2000-talet hade Gessle även framgångar som soloartist, med album på både svenska och engelska. Totalt har han sålt över 75 miljoner musikalbum över hela världen.

Per Gessle gör nu sin första soloturné på tio år. Den 21 konserter långa turnén startar på Sofiero Slott i Helsingborg den 6 juli, gästar Vasa i Finland den 25 augusti och avslutas på Gamla järnvägsområdet i Borgå den 26 augusti. Speciellt för denna gång är att den svenska stjärnan för första gången kommer att bjuda på låtar från både solokarriären, Gyllene Tider och åren med Roxette.

Så här skriver Per själv om turnén: ”Det är dags att ta en musikalisk selfie! Jag har skrivit låtar och varit artist i 37 år. Helt klart lyckligt lottad. Tre karriärer har det blivit. En med Roxette, en med Gyllene Tider och en alldeles solo. Alla tre är olika men ligger lika nära mitt hjärta och bär mitt personliga DNA och nu, till sommaren 2017, tänkte jag blanda om i min gryta och spela låtar jag skrivit som betytt extra mycket för mej. Både från Roxette, Gyllene Tider och från min soloresa. Det känns rätt. Och på tiden. Det är tio år sedan jag gjorde ett svenskt album och en turné i Sverige på egen hand. Hoppas vi syns någonstans i den vackra sommaren.”

Festivalen har genom åren arrangerats på många håll i Svenskfinland, med Ekenäs som en bas. Popkalaset gästade Borgå första gången 1996 och den senaste gången 2001. Eftersom det är 16 år sedan evenemanget gästade Borgå, är arrangören Finland Svenska Ungdomsförbund glad över att få presentera Svenskfinlands största musikfestival i Östnyland. Biljetterna kommer till försäljning från och med idag, 6.2.2017, på lippu.fi. Mera information om festivalen under adressen; www.popkalaset.com. Popkalaset samarbetar med stadsfestivalen Moon River i Borgå.

Mera information: Tomas Järvinen, FSU, 0405844655, info@popkalaset.com